0 Totaal 0,00 €
 x 

Uw winkelwagen is leeg!

Banner Solar
Ecomatix zorgde voor een perfecte berekening van het aantal vereiste panelen volgens mijn energieverbruik

 

Patrick V. Zandvoorde

ONZE PRODUCTEN

Een afspraak maken?

Onmiddellijk een afspraak maken? contacteer ons!

Interessante tips

Rechtstreeks importeren betekent direct voordeel.

Wij importeren rechtstreeks, zonder gebruik te maken van de tussenhandel. Dit voordeel geven we aan jou terug.

Welk onderhoud pleeg ik aan mijn zonnepanelen?

Geen, onze producten zijn onderhoudsvrij. Doordat de panelen schuin worden geplaatst, regent vuil er bij de eerste regenbui gewoon weer vanaf. U hoeft dus niet met een schoonmaakdoek het dak op. In extreme gevallen, zoals aan in de kustgemeentes, kan het zijn dat er toch wel uitwerpselen van vogels de opbrengst kunnen verstoren. Maar, GEEN PROBLEEM, Ecomatix kan u een onderhoudscontract aanbieden vanaf € 5.95 per maand om uw zonnepanelen te reinigen.

Werken mijn apparaten wel goed op zonne-energie?

Uiteraard. De opgewekte energie wordt via een omvormer, die u op uw stopcontact aansluit, geschikt gemaakt voor uw apparaten in huis. Schijnt de zon niet, dan zit u niet opeens zonder stroom, want de omvormer heeft het overschot wat u op zonnige dagen heeft opgewekt teruggestuurd op het elektriciteitsnet. Op minder zonnige dagen kunt u deze energie gewoon weer gebruiken. In het vakjargon heet dit Salderen. U merkt er dus niets van, alléén in uw portemonnee.

Zonnepanelen in het bewolkte België?

Jazeker! Zonnepanelen krijgen niet alleen energie van het felle zonlicht op een mooie zomerdag, maar ook gewoon van daglicht. De zon aan de Franse riviëra geeft maar 1,5 keer meer energie dan diezelfde zon in het bewolkte België. Wolken houden slechts een deel van het zonlicht tegen, anders zou u op bewolkte dagen niets kunnen zien! Kortom, zonnepanelen werken ook uitstekend op bewolkte dagen.

Heb ik een vergunning nodig voor zonnepanelen?

Nee, alleen bij gebouwen die vallen onder Monumentenzorg moet u een vergunning aanvragen bij het gemeentelijk bureau voor de monumentenzorg.

Hoe verdien ik mijn investering terug?

Investeren in zonnepanelen kost best veel geld, maar niet investeren kost u nóg meer geld. Met een set zonnepanelen bent u onafhankelijk van energiebedrijven waarvan de energieprijs maar blijft stijgen. Met zonnepanelen kan uw energieprijs voor stroom terug naar 0 euro. Geen nare verrassingen meer in de brievenbus! Kortom, een éénmalige aanschaf van zonnepanelen is goedkoper dan maandelijks de energierekening te blijven betalen. De aanschaf van zonnepanelen verdient zichzelf altijd terug.

Hoe verreken ik m'n verbruik & opbrengst met het energiebedrijf?

Zonnepanelen werken 's nachts niet, terwijl u wél energie verbruikt voor bijvoorbeeld de koelkast. Als uw set zonnepanelen voldoende vermogen heeft, zal deze overdag meer energie opleveren dan dat u op dat moment verbruikt. Uw koelkast werkt dan in de nacht op het overschot aan energie wat u overdag terug heeft geleverd aan het elektriciteitsnet. Overdag gaat de meter dus achteruit, 's nachts vooruit. Het verschil verrekent u automatisch met uw energiebedrijf.

Hoeveel panelen heb ik maximaal nodig?

Dit is afhankelijk van het energieverbruik. Dit verbruik kunt u terug vinden op de laatste eindafrekening van het energiebedrijf. Voor een snelle berekening kunt u het jaarlijks energieverbruik in KWH delen door 0,9. De uitkomst is het totaal aantal watt aan zonnepalen welke u nodig hebt om uw totale energieverbruik af te dekken en de terugverdientijd zo kort mogelijk te houden. In de meeste gevallen is dit een hels werk en geraken de particuliere klanten moeilijk uit deze berekening. Daaro is het steeds handig om een adviseur van Ecomatix te laten langskomen en samen met u te berekenen wat voor uw gezin de beste oplossing is. We zijn er voor u, maak er gerust gebruik van!

Is zonne-energie veilig?

Uiteraard. Al onze producten zijn gecertificeerd, óók op het gebied van veiligheid. Dit betekent dat onze zonnepanelen even ongevaarlijk zijn als elk ander huishoudelijk apparaat.

Like ons op Facebook!